Schowek od pasażera - kluczyk nie chce wejść do końca
witam! Wcześniej był temat jak załozyć zamek do schowka, a ja mam inny problem - kluczyk mi nie chce wejsć do końca, a co z tym sie wiąże nie moge go zamknąć...... Moze ktos wie co moze byc przyczyną i jak sie do niego dobrać.... Pozdrawiam
no to chyba musisz rozejrzeć sie na Allegro za nowym schowkiem :? Tego zamka z tego co pamiętam nie da się rozebrać. Choć moze jakos nową wkładke by mozna sprobowac. Cięzki temat
kluczyk nie może wejść cały, bo zamek jest za płytki... Jak napisał kris1235, może coś w środku drobnego "siedzi"?? Zauważyłem, że jeśli któraś śrubka mocująca jest nie dokręcona to może się sam otwierać podczas jazdy (jakby zamek słabo trzymał albo nie trafiał w odpowiednie miejsce). Poluzowałem śrubki mocujące schowek i przykręciłem ponownie - pomogło. Pytanie - a czy jeśli otworzysz schowek jesteś w stanie przekręcić kluczyk w prawo?? Może blokuje coś nie w zamku, a w tej szczelinie, do której wchodzi "języczek zamka" (czy jak mu tam ) ??
Dzieki za pomoc! Co ciekawe dzis jeszcze raz podeszłem do sprawy! Nawet sie nie spodziewałem, ze nie musi wejsć cały kluczyk - uzyłem lekkiej siły i sie przekręciło - przy otworzonym schowku...... Poźniej juz chodził przy zamkniętym..... Do tej pory koncentrowałem sie żeby wepchnąc kluczyk do końca.......jak to powinno byc....
Jeszcze raz dzieki! Pozdrawiam
Nawet sie nie spodziewałem, ze nie musi wejsć cały kluczyk - uzyłem lekkiej siły i sie przekręciło
i tak ma być, kluczyk wchodzi cały ale przekręcenie nie jest możliwe, trzeba włożyć do połowy i tylko w tedy można zamknąć lub otworzyć,
nie wiem czy to jest taki chwyt antywłamaniowy, czy taki zamek, że aby zamknąć/otworzyć należy do połowy włożyć :lol:
pozdrawiam!!!!
witam
tak sobie czytalem różne tematy aż doszedłem do tego schowka,poszedłem sprawdziłem i udało mi się uruchomić a przez 1,5 muślałem że mam uszkodzony zamek.
fajnie że piszecie o takich sprawach
Ciekawostka jest ze ja w swoim GLX z 2000r. mam zamek w schowku a siedzialem w Ambiente co wydaje mi sie jest odpowiednikiem GLX-a i niemial zamka w schowku. Wszystkie Ambiente niemialy czy ten byl jakis niedorobiony :P :?:
Komentarz